portabilitate.com logo
     
     29 Noiembrie 2021
     54.227.97.219

Portal de informatii referitoare la portabilitatea numerelor telefonice mobile si fixe din Romania.

Portare numar telefon in reteaua Cosmote Romania


Portabilitatea numerelor de telefon permite tuturor utilizatorilor de telefonie mobilă să îşi păstreze numărul de telefon atunci când schimbă reţeaua, fie că au cartelă sau abonament. Asta înseamnă că de la 21 octombrie 2008 poţi pleca în şi din orice reţea doreşti fără să schimbi nici măcar o cifră din vechiul tău număr de telefon.

Indiferent de ce tip de client, postpaid sau prepaid, ai fost în altă reţea, acum poţi alege să fii, fie abonat, fie utilizator de cartela pre pay în reţeaua în care te portezi.

Pentru a putea fi portat în orice reţea este important ca SIM-ul tău să nu fie dezactivat, blocat, declarat furat sau pierdut şi să nu mai fie implicat într-un alt proces de portare aflat în derulare, la COSMOTE sau la un alt operator. În plus trebuie să fie eligibil din punctul de vedere COSMOTE.

Portarea se solicită prin completarea şi semnarea unei cereri de portare în formatul stabilit de lege, cerere disponibilă la orice magazin sau partener comercial COSMOTE. Această cerere este disponibilă AICI.

Cererea ta va fi trimisă către o bază centrală de date de unde va ajunge la operatorul donor în cel mai scurt timp. Există posibilitatea ca datorită numărului de mare de cereri, donorul să nu poată prelua cererea într-un interval de până la cinci zile, termen după care cererea se anulează automat de către baza de date. În acest caz va trebui să completezi o nouă cerere, pe care s-o depui încă odată la unul dintre magazinele COSMOTE sau ale partenerilor noştri.

În maxim patru zile de la primirea cererii, donorul va comunica rezoluţia de acceptare sau respingere a cererii, iar în cazul acceptării acesteia comunică şi data la care este programată iniţierea procesului de portare a numărului tău de telefon mobil.

Fiecare dintre clienţii care au solicitat portarea va fi ţinut la curent despre stadiul fiecarei etape în procesul de portare prin mesaje SMS la numărul ce se doreşte portat sau la primul număr din cererea de portare, în caz că doreşti să portezi mai multe numere.

Conform legii cei care au solicitat portarea au dreptul de a anula cererea de portare cu maxim 24 ore înainte de momentul stabilit pentru portare. În acest sens, este necesar să se prezinte la punctul de vanzare al operatorului la care au completat cererea de portare, în vederea completării unei cereri de anulare a cererii de portare, în formatul stabilit de lege, format disponibil AICI.

Forumulare portabilitate Cosmote

Poţi descărca AICI cererea de portare si AICI cerearea de anulare a portarii.
Află mai multe informatii despre PORTABILITATE ...