portabilitate.com logo
     
     16 Ianuarie 2022
     18.234.244.170

Portal de informatii referitoare la portabilitatea numerelor telefonice mobile si fixe din Romania.

Portare numar telefon in reteaua Orange Romania


Vino la Orange şi primeşti toate beneficiile noii oferte păstrându-ţi numărul de telefon. Dacă eşti abonat sau utilizator de cartelă reîncărcabilă într-o altă reţea, vino la Orange shop sau la partenerii Orange ca să beneficiezi de ofertele speciale Orange. Pentru a-ţi păstra numărul de mobil, completează în magazin o cerere de portare a numărului şi în cel mult 9 zile acesta va fi portat în reţeaua Orange, fara a fi necesar sa revii la magazin. In aceasta perioada primesti mesaje scrise in legatura cu stadiul portarii. Poti alege intervalul de timp în care sa fie portat numărul, între a şaptea şi a noua zi lucrătoare din momentul depunerii cererii.

Cum se desfasoară procesul de portare:

Pentru numărul tău poti alege un abonament sau o cartelă Orange PrePay. Dacă te abonezi, primeşti toate beneficiile ofertei curente şi poţi alege dintr-o gamă variată de telefoane la preţuri speciale. In plus, la depunerea cererii de portare a numărului primesti o cartelă SIM Orange cu un alt număr de telefon, provizoriu, pe care îl poţi folosi până la portare, având acces la toate serviciile Orange.

Pentru a folosi numărul tau de telefon cu abonament Orange, ai nevoie de câteva acte ca să închei un nou contract de abonament. Dacă numărul tău de telefon pe care doreşti să-l portezi în reţeaua Orange corespunde unui abonament dintr-o altă reţea, cererea de portare implică rezilierea contractului respectiv de abonament în conformitate cu clauzele de reziliere. În acest caz, pentru portare ai nevoie de ultima factură emisă pentru numărul tau de telefon.

Daca alegi Orange PrePay, trebuie să prezinţi la magazin cartela SIM corespunzătoare numărului de telefon pe care doresti să-l portezi în reţeaua Orange şi un act de identitate. De asemenea, trebuie să cumperi un pachet PrePay cu SIM şi număr Orange provizoriu.

La finalizarea portării, în toate situaţiile numărul provizoriu este înlocuit automat cu numărul portat, pe aceeaşi cartelă SIM Orange, iar tu primeşti un mesaj scris de confirmare. Din acest moment nu vei mai putea folosi vechea cartelă SIM de la fostul operator.

După depunerea cererii de portare, Orange Romania va face demersurile necesare pentru portarea numărului tău de telefon şi te va informa prin intermediul mesajelor scrise despre stadiul portarii. Astfel, vei primi un mesaj în maximum 5 zile despre momentul exact al portării, un mesaj de reamintire cu 24 de ore înaintea portării şi un mesaj de confirmare la finalizarea cu succes a procesului de portare. Primele două mesaje vor fi trimise atât către numărul de telefon Orange provizoriu, cât şi către cel care urmează să fie portat, iar ultimul va fi trimis pe numărul portat în reţeaua Orange. În momentul portării este necesar să ai în telefon cartela SIM Orange, pentru a evita întreruperea serviciului.

Cât costă

Ca ofertă specială, în prezent nu se percep taxe pentru portarea numerelor în reţeaua Orange.

Pentru portarea unui număr se aplică o taxa de 4 EUR fără TVA, în cazul trecerii la abonament. Dacă alegi Orange PrePay, portarea este gratuită pentru primele două numere. Începând cu al treilea număr se aplică o taxă de 6 EUR fără TVA.

Ce trebuie să mai ştii

Un abonat poate solicita portarea unui singur număr, a mai multor numere individuale sau a unei tranşe de numere.

Pentru numărul provizoriu al cartelei Orange PrePay este disponibil doar planul tarifar Standard, care nu va putea fi schimbat şi pentru care nu se vor putea activa opţiuni. După momentul portării, pe numarul tau de telefon ai acces la toate planurile tarifare şi opţiunile disponibile pentru serviciul PrePay. Dacă portarea nu se finalizează, contravaloarea pachetului PrePay nu va fi returnată.

Un număr favorit Orange care este înregistrat în lista de numere favorite a altui abonat Orange va fi şters din listă în cazul în care va fi portat în altă reţea.

Cererea de portare poate fi anulată adresându-te aceluiaşi magazin în care a fost depusă. Acolo vei completa o cerere de anulare a portării, care trebuie depusă cu minimum 24 de ore înaintea momentului portării.

Portarea numerelor Orange în alte reţele

Un număr Orange PrePay poate fi portat într-o altă reţea doar dacă pe acel număr au fost iniţiate şi primite apeluri. La portarea unui număr Orange PrePay se vor pierde creditul, ofertele speciale şi toate celelalte beneficii.

La portarea unui număr cu abonament Orange, contractul cu Orange încetează în momentul finalizării procesului de portare, în conformitate cu clauzele de reziliere.

Forumulare portabilitate Orange

Poţi descărca AICI cererea de portare si AICI cerearea de anulare a portarii.
Află mai multe informatii despre PORTABILITATE ...